top of page

ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η IONIAN REGATTA


Η πρώτη IONIAN RΕGATTA 2015είναι πλέον παρελθόν. Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών τόλμησε και τα κατάφερε. Μπορεί από πλευράς συμμετοχών,για διάφορους λόγους, να μην έπιασε τον στόχο του, αλλά οργανωτικά, για άλλη μία φορά τα πήγε περίφημα. Αυτό ήταν μία διαπίστωση όλων όσων συμμετείχαν ή ενεπλάκησαν σε αυτή την οργανωτικά άρτια διοργάνωση.

Η φιλοξενία για τα σκάφη που κατέπλευσαν στο Μεσολόγγι την Παρασκευή υπήρξε άψογη από τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου που διοργάνωσε δεξίωση στις εγκαταστάσεις του ομίλου, όπου πληρώματα και διοργανωτές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να γνωριστούν

Στην γραμμή εκκίνησης έξω από τον δίαυλο του Μεσολογγίου βρέθηκαν 7 σκάφη και ξεκίνησαν με ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα και κατεύθυνση τον απόλυτο προορισμό, την Ιθάκη. Ο άνεμος βορειοδυτικός εντάσεως 3 Bf, τα πληρώματα με όρεξη και κέφι για ιστιοπλοΐα πραγματικά ευχαριστήθηκαν την διαδρομή η οποία όμως ύστερα από απόφαση της επιτροπής αγώνα επιβραχύνθηκε στην Οξιά, μία απόφαση που τελικά αποδείχτηκε ορθή αφού στην συνέχεια με την άπνοια που επικράτησε τα σκάφη πιθανότατα δεν θα τερμάτιζαν εντός των χρονικών ορίων τους. Οι 50 περίπου αγωνιζόμενοι, το βράδυ του Σαββάτου κατέπλευσαν στο Βαθύ και στο Κιόνι. Το επόμενο πρωί έγιναν οι απονομές στους νικητές σε μία πρωτότυπη τελετή και δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο έφορος ιστιοπλοΐας το Ν.Ο.Πατρών Συμεών Γεωργαράς από τονΣύλλογο των εν Πάτραις Ιθακησίων "Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ", καθώς και εκ μέρους του Αθλητικού Ομίλου Ιθάκης "Η ΠΡΟΟΔΟΣ".

Πιστεύουμε πως έγινε μία καλή αρχή για συνεργασίες μεταξύ των ομίλων και για αγώνες εκτός των ορίων του Πατραϊκού κόλπου. Μιλάμε πάντα για ολιγοήμερους αγώνες, 2-3 ημερών. Πιστεύουμε πως αυτή την "έξοδο" που τολμήσαμε φέτος θα την ακολουθήσουν και άλλοι όμιλοι στο μέλλον.

Ο αγώνας, σαν διαδρομή, συμβολίζει την διαφυγή των διασωθέντων "Ελεύθερων Πολιορκημένων" του Μεσολογγίου προς τα Ιόνια νησιά. Την ιδέα στηρίζουν οι συνδιοργανωτές όμιλοι, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ο αγώνας προγραμματίζεται ήδη για το 2016 και αναμένεται να έχει περισσότερες συμμετοχές αφού οι εντυπώσεις από την εφετινή διοργάνωση μόνο θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Για την ιστορία τις 3 πρώτες θέσεις, ύστερα από συγχώνευση κλάσεων κατέλαβαν τα παρακάτω σκάφη: 1 ΒΕΡΕΝΙΚΗ με κυβερνήτη τον Ανδρέα Σάνη 2. ΔΕΛΣΠΥΑΝΑ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Παπαναστασίου 3. ΑΣΤΡΑΔΕΝΗ με κυβερνήτη τον Γεώργιο Μάριο Αντύπα

Featured Posts
Ελέγξτε πάλι σύντομα
Μείνετε συντονισμένοι...
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page